Johan Schlasberg

Civilekonom, VD

E-mail:

johan.schlasberg@idstories.se

Tel: 040-611 20 15
Mobil:070 576 20 15
  • English
  • Français
  • Dansk
  • Deutch
 
Organisation

Decentra AB

Tel:
040 611 20 15

Mejl: info@decentra.se LinkedIn Twitter
Plats:Karta
Visa adresser

Innovatör, forskare och skribent.  Sajten  JohanSchlasberg.com  har flera kapitel av allmänt intresse. Blogg om forskning och företag. Min avhandling 'Ekosystem för uppslagsverk, forskningskommunikation och avhandlingar'  finns som en öppen sajt på webbavhandling.se.  Just därför möter den stort motstånd i den konservativa Akademin.  Avhandlingen vänder sig både till en bredare läsekrets forskare inom området. Begreppet 'Referensstatus' är centralt för att beskriva kunskaps och "faktas" trovärdighet.


Fyra egna tjänster

BiBB.se är  en plattform för ett innovativt uppslagsverk - BiBB - och BiBB Akademi med flera kunskapsresurser och stories om universitetsvärlden i Sverige och internationellt med mera. 

Läs några ORD i BiBB och se hur det fungerar. Att Sverige inte har ett fritt modernt uppslagsverk med signerade artiklar är ett nationellt problem men det finns i Norge och heter Store Norske Leksikon. Kanske bör BiBB på sikt ägas av landets universitet och högskolor eller annan icke-vinstdrivande organisation? 

'You know a lot, we may add a little'®  är ett registrerat varumärke för BiBB.

 

IDstories är en tjänst - startade 1997 - med berättelser om hus, platser, personer och ett Forum baserat på idéer. Över 150 underhållande och lite bildande berättelser. Bland våra kunder finns fastighetsbolag och Svenska kyrkan. 

 

greenDropgolf.se är en innovation med med fokus på NÄRSPEL på alla banor: roligt, lärorikt och tar mindre tid. Dropgolf är världens första könsneutrala spelform i golf, har ett universellt Scorekort och är mycket socialt. Stor sajt på svenska och engelska.

Personligt

Bland mina många intressen finns konst, arkitektur, samhällsfrågor, miljö och IT.  Birgitta Arneklo-Nobin, docent i kirurgi och tidigare överläkare är min ogifta hustru sedan mer än 30 år. Min bror Fredrik är advokat i Landskrona och vi samarbetar i en del projekt.

Jag fotograferar en del och gärna till våra IDstories.

Updated 2023-09
IDme - my story