Johan Schlasberg

Civilekonom, VD

E-mail:

johan.schlasberg@idstories.se

Tel: 040-611 20 15
Mobil:070 576 20 15
  • English
  • Français
  • Dansk
  • Deutch
 
Organisation

Decentra AB

Tel:
040 611 20 15

Mejl: info@decentra.se LinkedIn Twitter
Plats:Karta
Visa adresser

Jag är rådgivare inom strategi.   Sajten  JohanSchlasberg.com  har flera kapitel av allmänt intresse. Jag är doktorand i företagsekonomi vid Lunds universitet. Min avhandling 'Webbavhandlingar och affärsmodeller för uppslagsverk'  är på svenska och finns som en öppen sajt på webbavhandling.se.  Avhandlingen vänder sig främst till en bredare läsekrets, men är också ett vetenskapligt arbete för forskare inom området. Bland annat lanseras begreppet 'Referensstatus' för att beskriva kunskaps och "faktas" trovärdighet.


Fyra egna tjänster

BiBB.se - är  ett projekt för ett fritt innovativt uppslagsverk med signerade artiklar och andra resurser. Det bör på sikt ägas av landets universitet och högskolor eller annan icke-vinstdrivande organisation. Delvis baserat på min avhandling.

IDstories är en tjänst - startade 1997 - med berättelser om hus, platser, personer och ett Forum baserat på idéer. Över 150 underhållande och lite bildande berättelser. Bland våra kunder finns fastighetsbolag och Svenska kyrkan. 

 

greenDropgolf.se är en innovation med med fokus på NÄRSPEL på alla banor: roligt, lärorikt och tar mindre tid. Dropgolf är världens första könsneutrala spelform i golf, har ett universellt Scorekort och är mycket socialt. Stor sajt på svenska och engelska.

Personligt

Bland mina många intressen finns konst, arkitektur, samhällsfrågor, miljö och IT. Cyklar gärna i Skåne och i Frankrike - där jag bor och arbetar delar av året. Birgitta Arneklo-Nobin, docent i kirurgi och tidigare överläkare är min ogifta hustru sedan mer än 30 år. Min bror Fredrik är advokat i Landskrona och vi samarbetar i en del projekt.

Jag fotograferar en del och gärna till våra IDstories.

Updated 2021-03
IDme - my story