Johan Schlasberg

Civilekonom, VD

E-mail:

johan.schlasberg@idstories.se

Tel: 040-611 20 15
Mobil:070 576 20 15
  • English
  • Français
  • Dansk
  • Deutch
 
Organisation

Decentra AB

Tel:
040 611 20 15

Mejl: info@decentra.se LinkedIn Twitter
Plats:Karta
Visa adresser

Du läser just nu mitt IDme (aj-di-mi) digitala visitkort. Gå till  IDme.se  för att skaffa ett eget IDme. Testa fritt och utan bindning.

Jag är rådgivare inom strategi.   Sajten  JohanSchlasberg.com  har flera kapitel av allmänt intresse. Och en kundlista. Jag är doktorand i företagsekonomi vid Lunds universitet. Min avhandling 'Webbavhandlingar och affärsmodeller för uppslagsverk'  finns som en sajt på webbavhandling.se. Den är ännu inte framlagd då en 'webbavhandling' är en innovation i akademin som möter  visst motstånd. Sökning pågår efter ett universitet eller högskola som vill ligga i den digitala framkanten.  Avhandlingen vänder sig främst till en bredare läsekrets, men är också ett vetenskapligt arbete för forskare inom området. Bland annat lanseras begreppet 'Referensstatus' för att beskriva trovärdig kunskap.
I september 2020 anmälde jag bolaget NE till KO för vilseledande marknadsföring av uppslagsverket NE.

Fyra egna tjänster

BiBB.se - är  ett fritt innovativt uppslagsverk med signerade artiklar och andra resurser. Det bör på sikt ägas av landets universitet och högskolor eller annan icke-vinstdrivande organisation. BiBB drivs av IDstories AB.

 

logoIDme.se  är ett smart digitalt visitkort om vad du gör nu för tiden och dig.  Tjänsten har många funktioner och är ett komplement eller alternativ till tryckta visitkort och Linkedin.  

Länka till ditt IDme i dina mejl. Jag gör det nästan alltid.  Ett IDme kan ha en verksamhets grafiska profil, flera språk, tidfönster med mera.

 

IDstories är berättelser om fastigheter, kultur och personer. Över 150 underhållande och lite bildande berättelser. Bland våra kunder finns fastighetsbolag och Svenska kyrkan.  IDstories har en kund eller sponsor. Jag har arbetat med storytelling sedan 1997.

 

greenDropgolf.se är en innovation med med fokus på NÄRSPEL på alla banor: roligt, lärorikt och tar mindre tid. Dropgolf är världens första könsneutrala spelform i golf, har ett universellt Scorekort och är mycket socialt. Stor sajt på svenska och engelska.

Personligt

Bland mina många intressen finns konst, arkitektur, samhällsfrågor, miljö och IT. Cyklar gärna i Skåne och i Frankrike - där jag bor och arbetar delar av året. Birgitta Arneklo-Nobin, docent i kirurgi och tidigare överläkare är min ogifta hustru sedan mer än 30 år. Min bror Fredrik är advokat i Landskrona och vi samarbetar i en del projekt.

Jag fotograferar en del och gärna till våra IDstories.

Updated 2020-10
IDme visitkort